Financieel Manager (Finance Controller)

Wij zijn op zoek naar een Financieel Manager (Finance Controller) voor Kids Worldwide Edutainment. Het betreft een functie in vast dienstverband voor 32 - 40 uur per week die vanuit huis kan worden ingevuld (in Nederland).

Als financieel manager ben je verantwoordelijk voor de financiële huishouding van onze organisatie en portfoliobedrijven. Je zorgt voor financieel overzicht, zorgt dat de administratie op orde is en geeft inzicht in de financiële mogelijkheden.

Je verwerkt facturen en betalingen, doet belastingaangiften, maakt jaarrekeningen en rapportages. Voor nieuwe investeringen doe je de financiële analyse en due diligence. Je onderzoekt financieringsmogelijkheden (subsidies, leningen en investeringen) voor onze organisatie en portfoliobedrijven.

Je rapporteert aan de COO en werkt nauw samen met onze CEO en de Investment Manager. Je bent gewend om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Als eerste medewerker op financiën vindt je het leuk om hands-on met de administratie bezig te zijn (facturen & betalingen) maar heb je ook de capaciteiten de financiën te leiden binnen onze ambitieuze organisatie.

Je kunt vanuit huis werken in Nederland. Je bent altijd welkom op ons kantoor in de Titaan in Den Haag. Wanneer je wilt kun je 1 of 2 dagen per week op kantoor werken, we zien dit als een pre maar niet als vereiste.


Verantwoordelijkheden:

● Verantwoordelijk voor financiële administratie van onze organisatie en portfolio bedrijven.
● Verwerken van facturen en betalingen, personeelsadministratie en verantwoordelijk voor fiscale aangelegenheden zoals aangiften van loon- en omzetbelasting.
● Het opstellen van jaarrekeningen, aangifte vennootschapsbelasting en accountantscontroles van onze 5 B.V.’s.
● Ontwerpen en opstellen van de planning en control cyclus (budgetten, forecasts, liquiditeitsplanning, maandafsluiting).
● Financiële analyse en due diligence van nieuwe investeringen en het integreren van nieuwe portfolio bedrijven in onze financiële administratie en rapportages.
● Onderzoeken en inzichtelijk maken van financieringsmogelijkheden (subsidies, leningen en investeringen) voor onze organisatie en portfolio bedrijven.
● Verantwoordelijk voor domein, handelsnaam en merkregistratie, nakoming privacywetgeving en verzekeringen.


Wie ben jij:

● Je bent bezig met of hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding in een financiële richting, zoals accountancy, bedrijfskunde, bedrijfseconomie of een vergelijkbare studie.
● Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een financiële rol, bij voorkeur als financial controller binnen een organisatie met meerdere werkmaatschappijen. Ook wanneer je alleen administratieve ervaring hebt maar wel de ambitie en capaciteiten hebt om verder te groeien, moedigen we je aan om te solliciteren.
● Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
● Je bent ambitieus, zelfstandig en altijd op zoek naar manieren om zowel je eigen werk als de processen binnen de organisatie te verbeteren.
● Je bezit een sterk cijfermatig inzicht en analytisch vermogen.
● Je bent pragmatisch en oplossingsgericht.
● Je hebt ervaring met het opstellen van jaarrekeningen.
● Je hebt een bovengemiddelde kennis van Excel en Exact.


Wij bieden:

● Een competitief salaris dat aansluit bij jouw kennis en ervaring, tussen de €3.800 - €5.500 euro bruto obv 40 uur.
● Een uitdagende functie in vast dienstverband voor 32 - 40 uur per week in een groeiende en internationale impact gedreven organisatie.
● De optie om vanuit huis of ons kantoor te werken. Een of twee dagen per week op kantoor werken zien we als een pre maar niet als vereiste.
● Een breed scala aan trainings- en opleidingsmogelijkheden.
● Een NS Business Card of vergoeding voor reiskosten en een laptop en vergoeding voor communicatiemiddelen.
● Pensioenregeling.


Solicitatie proces:

Stuur je sollicitatie naar talent@kidsworldwideedutainment.com met de volgende documenten:

● CV (in het Engels of Nederlands)
● Motivatiebrief (in het Nederlands)

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een interview met onze interne recruiter gevolgd door 2 interviews met het team en een case study. We zijn een hybride en internationale organisatie. De eerste 2 interviews zullen via videogesprekken (Google Meet) zijn en het eerste interview met onze recruiter zal in het Engels plaatsvinden. Het derde interview zal op locatie zijn op ons kantoor in de Titaan in Den Haag.

Alle sollicitaties worden met de grootst mogelijke discretie behandeld.